Noticias Eleccions Parlament

Joana Ortega ha visitat i ha mostrat als mitjans de comunicació els espais que s’han habilitat per al seguiment i la difusió de la jornada electoral

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presentat aquest matí el dispositiu per al seguiment i la difusió de la jornada electoral que s’ha instal·lat en el Parlament de Catalunya.

En la seu del Parlament, s’ha instal·lat el Centre de Processament de Dades (CPD) per a la recepció i el tractament de la informació durant la jornada electoral, així com el Centre de Difusió de Dades (CDD) que difon i publica la informació de la participació, el recompte de resultats i el desenvolupament de la jornada electoral.

40 mitjans estrangers

Cal destacar que, per seguir el desenvolupament de les eleccions al Parlament de Catalunya des del Centre de Difusió de Dades,hi ha més de 70 mitjans de comunicació acreditats, dels quals 40 són estrangers.

En el Centre de Difusió de Dades, el Govern de la Generalitat posa a la disposició dels mitjans de comunicació acreditats l’espai i les infraestructures que necessiten per a la seva tasca d’informació.

Recollida i difusió de dades

Pel que fa a la recollida de dades, s’utilitzaran PDA per a la recollida de dades a tots els municipis de més de 7.000 electors. Això, ha explicat la vicepresidenta del Govern, suposa que 6.032 meses electorals faran servir aquest sistema, “que aporta més agilitat i fiabilitat en la transmissió de les dades”.

La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels ciutadans i mitjans de comunicació diferents canals de difusió de les dades de participació i els resultats. Com a novetat d’aquests comicis, la vicepresidenta del Govern ha explicat que el Govern català facilita el seguiment dels resultats i la participació per mitjà de telèfons intel·ligents. Aquesta aplicació gratuïta oferirà “un seguiment dels resultats per part de la ciutadania més àgil i directe”.

El cens electoral per a aquestes eleccions és de 5.413.769 persones, de les quals 156.517 són residents a l’estranger. S’escolliran 135 diputats i s’han proclamat oficialment 64 candidatures en les 4 circumscripcions electorals.

El dispositiu electoral està format per 2.718 col·legis i 8.130 meses electorals. Hi haurà 24.390 membres titulars de les meses electorals i 48.780 membres suplents, així com 4.834 representants de l’Administració. En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha destacat “l’esforç de les persones implicades en aquest procés, que faran possible que les eleccions es desenvolupin perfectament i d’una manera cívica”.

Les sol·licituds per votar per correu augmenten el 45%

Les sol·licituds per votar per correu en les eleccions del proper diumenge han estat 66.292, una xifra que representa un 45,5% més de les que es van rebre en els comicis del 2010, que van ser 45.530.

La distribució per circumscripció electoral de les sol·licituds rebudes per votar per correu és la següent:

  • Barcelona: 43.398
  • Girona: 8.504
  • Lleida: 6.845
  • Tarragona: 7.545

Més de 7.800 efectius policials

El dispositiu de seguretat per a la jornada electoral estarà format per 6.146 mossos d’esquadra, dels quals 3.082 formen part del dispositiu específic per a les eleccions.

Cal afegir-hi, a més, 1.735 efectius més, entre policies locals i vigilants. La xifra total, és, per tant, de 7.881 efectius policials.